Aas: inimeste palgatase ja heaolu suurenevad ka tänavu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Arto Aasa sõnul lubavad majanduse stabiliseerumine ning inflatsiooni aeglustumine ennustada, et inimeste reaalne palgatase ja heaolu suurenevad ka 2012. aastal.

«2011. aasta teises pooles kasvama hakanud reaalpalk on tugev märk sellest, et Eesti majandus on kriisist taastunud ja heaolu tõus jõuab iga tööinimeseni,» ütles Aas.

Aasa sõnul võimaldavad kiirelt kasvanud eksport ja ettevõtete kasumlikkuse tõus suurendada töötajate sissetulekuid inflatsioonist kiiremini.

« Samas ei tohi ära unustada, et väikeriigina sõltub meie majanduse käekäik suuresti välisturgudest, eelkõige Skandinaavia ja Saksamaa majandustest. Samuti on oluline mõista, et pikaajaliselt saab palgatõusu allikaks olla tootlikkuse tõus,» rääkis ta.

Aas lisas, et Eestis toodetud kaubad ja teenused peavad sisaldama oluliselt kõrgemat lisandväärtust, sest ainult nii on võimalik tõusta globaalses toiduahelas kõrgemale.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles