Taani hoiab Poola ehitajaid

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola tööline pasunaga meeleavaldusel.
Poola tööline pasunaga meeleavaldusel. Foto: Reuters / Scanpix

Nad töötavad tihti 14 tundi päevas, saavad vähem raha kui kohalikud, kuid töökvaliteet ei lange - nii kirjeldab Taani meedia Poola ehitajaid.



Ehkki majanduskriisi tõttu saadetakse praegu sadu ehitajaid Taanist koju, on väga harva nende seas poolakaid, vahendab Taani majandusportaal epn.dk.

Kui paar aastat tagasi toimunud ehitusbuumi ajal valiti poolakaid ehitama põhjusel, et nad tegid odavamalt tööd, siis praegu ollakse nende tööga lihtsalt rahul. Baltic Workforce pressiesindaja Arne Larsen ütles metroXpressile, et idaeurooplased on stabiilsemad, kiiremad ja hästi toimetulevad. Paljudele kohalikel ehitajatel on seepärast valus vaadata, et sellal kui tööd on väheks jäänud, on paljudel idaeurooplastel jätkuvalt töö alles.

Samal ajal puuduvad täpsed andmed, kui palju idaeurooplastest töölisi praegu Taanis töötab, kuid Taani Ehitustööstuse hinnangul on see arv 40 000 ja 80 000 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles