Arengukava: aastal 2025 tuleb Eestisse 100 000 Aasia turisti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valmistatud «Aasia programm» näeb ette, et aastal 2025 külastab Eestit 100 000 Aasia turisti. Praegu on piirkonnast tulevate turistide arv enam kui kolm korda väiksem.

MKMi loodud programmis tuuakse välja, et möödunud aasta kümnel kuul majutati Eestis natuke alla 21 000 Aasiast pärit turisti ning ööbis Eestis veidi vähem kui 39 000 turisti. Enamik neist olid pärit Jaapanist. Järgnevad Hiina ning Lõuna-Korea.

Programmi kohaselt on kõige suuremat kasvu oodata Hiina turistide seas, kuna prognooside kohaselt teevad hiinlased 2020. aastaks 100 miljonit välisreisi.

«Kuivõrd siiani on kasv olnud prognoositust kiirem, on ka põhjust arvata, et see arv saavutatakse varem (praeguse kasvutempo juures tehakse hiinlaste poolt juba 2013. aastal 90 miljonit välisreisi),» selgitatakse dokumendis.

Programmis tuuakse välja ka juba tuntud plaan arendada Tallinna Lennujaam Euroopa ja Aasia vaheliste lendude ümberistumikohaks.

Aasia programmi koostamine pakub välja raamistiku Eesti Aasia-suunaliste välismajanduspoliitiliste prioriteetide kujundamiseks ning majandussidemete tugevdamisele suunatud konkreetsete tegevuste planeerimiseks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles