Konkurentsiamet andis Tallinna Veele vastulöögi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva jooksul regulaarselt vett juues pead liikuma ka tualetti. Väike liikumine seegi.
Päeva jooksul regulaarselt vett juues pead liikuma ka tualetti. Väike liikumine seegi. Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet vaidlustas kohtumääruse, mis võimaldas ASile Tallinna Vesi õiguskaitset konkurentsiameti ettekirjutuse vastu, teatas veefirma.

Läinud reedel vaidlustas konkurentsiamet Tallinna halduskohtu määruse peatada konkurentsiameti ettekirjutuse täitmine kuni vee-ettevõtte ja konkurentsiameti vahelise tariifivaidluse kohtumenetluse lõpuni.

Kaks nädalat varem teavitas Tallinna halduskohus ASi Tallinna Vesi, et rahuldas vee-ettevõtte taotluse peatada konkurentsiameti ettekirjutuse täitmine kuni lõpliku kohtuotsuse tegemiseni.

Ettekirjutise kohaselt pidi vee-ettevõte alandama tariife 29 protsendi võrra.

Konkurentsiameti poolt Tallinna ringkonnakohtusse esitatud määruskaebusele on ASil Tallinna Vesi aega vastata kuni 27. veebruarini.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith kinnitas, et ettevõttel on kindel kavatsus määruskaebusele vastata.

«Ringkonnakohtu lahend saab olema lõplik, see tähendab, et see ei ole riigikohtusse edasi kaevatav. On raske öelda, kui kaua aega võtab ringkonnakohtul lahendi tegemine,» lisas Plenderleith.

Läinud aasta 9. novembril esitas AS Tallinna Vesi Tallinna halduskohtule taotluse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, paludes kohtul peatada ettekirjutuse kehtivus, kuni kohus teeb otsuse ettekirjutust vaidlustava kaebuse osas.

AS Tallinna Vesi on esitanud Tallinna halduskohtule konkurentsiameti vastu kaks kaebust, vaidlustades nii konkurentsiameti otsuse (2. mai 2011)  mitte kooskõlastada ettevõtte 2011. aasta hinnataotlust kui ka konkurentsiameti ettekirjutuse (10. oktoober 2011), millega kohustati ettevõtet langetama kehtivaid tariife 29 protsendi võrra.

6. veebruaril 2012 otsustas Tallinna halduskohus liita eelmainitud kohtuasjad ühte menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles