Teenindajad toetavad õpetajate streiki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu meeleavaldus
Ametiühingute keskliidu meeleavaldus Foto: Toomas H uik

Eesti side- ja teenidustöötajate ametiühingute liit (ESTAL) toetab õpetajate streiki, kinnitas liidu esimees Õie Väljas.

 

«Kindlasti toetame õpetajate streiki moraalselt ja siin otsustavad kõik meie ametiühingute organisatsioonid kohtadel ise, kuidas nad seda teevad. Võimalusi on mitmeid, näiteks toetusallkirjade kogumine õpetajate nõudmistele,» nentis Väljas ja toonitas sama, et tegemist on tema isikliku arvamusega ning mitte ESTALi ametliku seisukohaga.

Tema kinnitusel on aga kahju, et laupäeval jäid Tallinna ja Harjumaa töötegijad Ida-Virumaa energeetikute ja kaevurite varju. «Ka minu küsimus täna on nii endale kui ka kolleegidele: kus on Tallinna ja Harjumaa töötegijad. See on ju piirkond, kus on kõige rohkem töötegijaid?»

Meeleavaldusteks on Eesti inimesed valmis siis, kui nad tõesti tunnetavad ja saavad aru, et neile on liiga tehtud. «Ametiühingud peavad siis olema teenäitajateks, kuid kaasa võivad meiega tulla kõik töötegijad.  Täna on üleval mitmeid teemasid ja küsimusi, milles soovime kaasa rääkida, kuid kahjuks meid ei soovita kuulata,» lisas Väljas.

Töötegijad on aga varasemast varmamad meelt avaldama, kuna ametiühinguid ei soovita kuulata ega nendega asju arutada. Sel ajal kui mujal Euroopas on kaasamine ja nõupidamine tavapärane, siis Eestis jätab see soovida.

«Viisakas inimene alati kuulab teise poole ära ja püütakse jõuda ka kokkuleppele. Kahjuks seda me tänases Eestis ei näe ja see vallandabki meeleavalduste laine. Loodan väga, et meie üldsus sellele nähtusele rohkem tähelepanu pöörab ja ka selgitusi jagab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles