Alexela viis lõpule Kiviõli Keemiatööstuse omandamise

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli keemiatööstus.
Kiviõli keemiatööstus. Foto: Mihkel Maripuu

Valdusettevõte Alexela Energia teatas, et viis lõpule tehingu, millega ostis 50 protsenti Kiviõli Keemiatööstusest. Konkurentsiamet andis tehinguks nõusoleku jaanuari keskel.

Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse liikmed on Juhan Parmas ja Robert Karpelin. Ettevõtte nõukokku kuuluvad Raivo Tamm, Küllike Namm, Heiti Hääl ja Marti Hääl.

Kiviõli Keemiatööstuse ostu finantseeris ettevõte aktsionäride vahenditest, tehingut nõustasid advokaadibüroo Borenius ja advokaadibüroo Küllike Namm.

Alexela Energiale kuuluvad osalused AS-is Alexela Oil ja AS-is Reola Gaas. Lisaks kavandavad Alexela Energia omanikeringi kuuluvad ettevõtjad Paldiskisse LNG terminali.

Kiviõli Keemiatööstus oli seni Ida-Virumaa ettevõtjate Toomas ja Raivo Tamme omanduses olev põlevkivitööstusettevõte. Lisaks toodab ettevõte soojus- ja elektrienergiat. Ettevõtte 2010. aasta netokäive oli ligi 23,4 miljonit eurot (365,6 miljonit krooni) ning kasum ligi 7,1 miljonit eurot (110,5 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles