Naftal selle aasta suurim nädalane hinnatõus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta puurtorn meres
Nafta puurtorn meres Foto: SCANPIX

Märgid USA majanduse paranemise kohta ja progress Kreeka päästepaketi ettevalmistamisel põhjustas nafta hinna suurima nädalase tõusu sel aastal.

New Yorgi kaubabörsil kerkis nafta hind 1,2 protsenti ning nädalane tõus oli 4,9 protsenti 103,57 dollarini barrel. Nii suur oli nafta hinna nädalane tõus viimati vahetult enne jõule.

Londonis Brenti nafta hind pärastlõunal küll langes, aga päevasiseselt kerkis 1120,70 dollarini barrel,  mis on kõrgeim hind alates eelmise aasta 15. juulit.

«Meil on olnud tugev nädal ja tugev tõusutrend,» ütles Bloombergile konsultatsioonifirma Tradition Energy turu-uuringute direktor Addison Armstrong. «Seda turgu veavad uudiste pealkirjad ja kui need viitavad majanduse paranemisele, hakkavad hinnad tõusma. Paistab, et Kreeka tehing saab lõpuks siiski tehtud,» lisas ta.

Ka järgmisel nädalal peaks nafta hind tõusma, sest kardetakse pinged Iraani ja lääneriikide vahel võivad põhjustada nafta tarnekatkeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles