Nafta ja põlevkivi vedu raudteel vähenes tuntavalt

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong.
Kaubarong. Foto: Toomas Huik

Jaanuarikuu kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul oli 2,47 miljonit tonni, mis on eelmise aasta jaanuariga võrreldes 19 protsenti vähem. Seejuures vähenes nafta vedu aastatagusega võrreldes veerandi ning põlevkivi vedu 53 protsenti.

Kui operaatoritest suutis EVR Cargo vedada kaupa 1,64 miljonit tonni ehk mullusega võrreldes 1,8 protsenti rohkem, siis E.R.S. kaotas aastaga 42  protsenti veomahtudest ning vedas jaanuaris 0,83 miljonit tonni, teatas Eesti Raudtee.

Eesti Raudtee teatel olid mahu languse taga prognoositult kaks kaubagruppi – nafta ja naftasaadused ning põlevkivi. Nafta vedu vähenes võrreldes mullusega ligi 24 protsenti, olles kokku 1,59 miljonit tonni. Põlevkivi veeti aga ligi 53 protsenti vähem ehk 0,26 miljonit tonni. Väetiste veomaht kasvas 38  protsenti ehk 0,25 miljoni tonnini ning keemiakaupade vedu suurenes kuus korda, kokku 0,13 miljoni tonnini.

Transiitvedudes liikus 1,94 miljonit tonni kaupu ning see oli ligi 16 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kohalikud veod langesid ligi 47 protsenti 0,32 miljoni tonnini. Eksport-importvedudes veeti kaupu 0,17 miljonit tonni ja see oli aastatagusega võrreldes 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles