Dombrovskis: täiendavaid eelarvekärpeid pole vaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis
Läti peaminister Valdis Dombrovskis Foto: Margus Ansu

Läti peaminister Valdis Dombrovskis kinnitas reedeses raadiousutluses, et miski ei viita praegu vajadusele teha täiendavaid kärpeid 2012. aasta riigieelarvesse.

Dombrovskis ütles Läti Raadio venekeelsele jaamale antud usutluses, et valitsus ei kavanda mingeid täiendavaid kärpeid ning et kokkuhoiu kindlustavad eelarvesse juba kavandatud meetmed.

Mullu detsembris lõpetas Läti rahvusvahelise abiprogrammi ning on uuesti sisenenud rahvusvahelistele finantsturgudele. Veelgi enam, jaanuarikuised maksutulud ületasid kavandatud ning ootused püsivad positiivsena ka veebruarikuu osas.

«Pole mingeid märke täiendava fiskaalkärpe vajalikkusest,» kinnitas Dombrovskis.

Valitsusjuht ütles samuti, et Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs pole oma prognoosides Läti majanduskasvu kohta olnud täpne.

«Nad [keskpank] eksisid juba eelmisel aastal,» sõnas Dombrovskis, viidates, et Läti sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas mullu enam kui viie protsendi võrra, Läti Pank aga prognoosis vaid kaheprotsendilist kasvu.

Rimšēvičs avaldas varem arvamust, et Läti vajab sel aastal täiendavaid eelarvekärpeid, et hoida investorite tagasivõidetud usaldust.

2012. aasta eelarves on puudujäägiks kavandatud alla 2,5 protsendi SKTst ja majanduskasvuks 2,5 protsenti SKTst. Tulude mahuks on kavandatud 6,42 miljardit eurot ning kuludeks 6,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles