DPD: liin ei lähe enam ümber posti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DPD Eesti arendusprojektide juht Rainer Rohtla
DPD Eesti arendusprojektide juht Rainer Rohtla Foto: Adele Pao

DPD avab täna Rae tehnopargis uue pakiterminali, mis on ehitatud just ettevõtte huve silma pidades ning erinevalt praegusest keskusest Kalmistu tänaval, ei pea pakkide sorteerimisliin minema ümber postide.

«Tänane maja on ehitatud ümber konveiersüsteemi,» märkis DPD Eesti tegevjuht Tarmo Tael.

Pindala pakkide sorteerimiseks ei ole oluliselt suurem kui seni, Jüris on seda 2038,8 ruutmeetrit, pakke saab sorteerida aga kaks korda kiiremini. «Kui meie varasemas terminalis oli pakkide sorteerimise võimekus olenevalt pakki iseloomust 2000-2400 pakki tunnis, siis hinnanguliselt peaks Taevavärava terminalis see olema poolteist kuni kaks korda kõrgem, mis tähendab, et peaksime suutma sorteerida kuni 4500 pakki tunnis,» kommenteeris DPD Eesti arendusprojektide juht Rainer Rohtla.

Mullu käis DPD Eesti käest läbi enam kui kaks miljonit pakki ning ettevõte loodab seda tulevikus suurendada. 2014. aastaks peaks see kasvama 2,5 miljoni pakini. « Kasv sõltub aga kogu majanduse olukorrast, meie oleme aga optimistlikud,» märkis Tael.

Tema kinnitusel on oluline silmas pidada ka keskkonnasäästu. «Kui ABB testid on positiivsed, siis miks mitte võtta kasutusele ka päikesepaneele. ABB esimene statistika tuleb välja septembris,» nentis Tael.

«Siis saame teada, kas Jüri on päikesepaisteline koht või ei,» lisa Rohtla. Tema kinnitusel ei suudaks ettevõte kindlasti kogu aeg elektrit ise toota, aga kena oleks, kui kasutatud mahus elektrit oleks võimalik võrku tagasi müüa.

Teisalt tõdes Tael, et näiteks elektriautosid kullerid lähiajal kasutama ei hakka, vähemalt mitte enne, kui ühe laadimisega saab sõita vähemalt 400 kilomeetrit.

Hoone ehitustöid alustati möödunud aasta kevadel ning kokku läks kogu ehitus maksma ligi kaks miljonit eurot. Uus terminal kuulub United Investorsile, kellelt DPD hoonet rendib. DPD kuulub La Poste Grupi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles