Balti põllumehed arutavad võimalikke protestiaktsioone

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar esineb põllumeestele.
Ivari Padar esineb põllumeestele. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Esmaspäeval, 20. veebruaril saavad Tartus kokku kolme Balti riigi põllumeeste keskorganisatsiooni esindajad, et arutada edasisi tegevusi ja protestiaktsioone ühise põllumajanduspoliitika toetuste võrdsustamiseks.


Kohtumisel kirjutatakse alla kutse põllumajandusvolinik Ciolosele, kus tehakse ettepanek külastada Eestit ja kohtuda kolme Balti riigi põllumeeste keskorganisatsioonide esindajatega. «Kas kutse võetakse vastu või mitte, näitab suhtumist ja hoolivust liikmesriikide põllumeestesse. Ma loodan väga, et lugupeetud volinik seda mõistab,» sõnas Tartu põllumeeste esindaja Jaan Sõrra.

Balti riigi põllumehed on nördinud Euroopa Komisjoni ettepanekust, mille järgi meie toetused jõuavad ELi keskmisele tasemele alles aastate pärast. «Selline kahekiiruseline Euroopa Liit pärsib Balti riikide põllumeeste konkurentsivõimet ühisel turul ja on tekitanud lootusetuse tunnet - paljud kaaluvad põllumajandustootmise lõpetamist,» selgitas Sõrra.

Kohtumisel esineb europarlamendi saadik Ivari Padar, kes teeb ettekande Balti saadikute koostööst europarlamendis toetuste võrdsustamiseks. Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi prof Rando Värniku ettekande teemaks on Balti riikide põllumajanduse konkurentsivõime.

Eestit esindavad põllumeeste keskliit, põllumajandus-kaubanduskoda ja talupidajate keskliit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles