Allikas: eurotsooni keskpankurid otsustasid Kreeka võlakirju vahetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpangas (EKP) neljapäeval kohtunud eurotsooni keskpankade juhid otsustasid hääletuse teel toetada ettepanekut, mille kohaselt keskpangad on valmis järelturult soodsalt ostetud Kreeka võlakirju vahetama uute võlakirjade vastu, kinnitas pangaallikas.

Ajalehe Die Welt teatel on selline vahetuskokkulepe saavutatud. Tehingutest saadava tulu jagab EKP eurotsooni riikidele, et need saaksid sel moel Kreekat toetada, kinnitas hästiinformeeritud allikas.

Nii saab EKP Kreekat abistada, ilma et peaks oma valduses olevate võlakirjade väärtust osaliselt maha kandma.

EKP on keeldunud seda vahetusplaani kommenteerimast.

Allika teatel hääletas Saksa keskpanga president Jens Weidmann selle vastu. Ta väitis, et see võimaldab erapankadel esitada hagi EKP vastu, mis teeb Kreeka võlakirjade väärtuse mahakandmisel endale erandi. Lisaks kardab Weidmann, et niisugune samm võib vähendada usaldust rahaliidu vastu, kuna samasugune nõue võidakse esitada teiste kriisiriikide, näiteks Portugali puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles