Kreeka saavutas nõutud 325 miljoni eurose säästuleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Kreeka lipuga
Protestija Kreeka lipuga Foto: SCANPIX

Kreeka ja rahvusvahelised laenuandjad saavutasid kauaoodatud kokkuleppe, kuidas Kreeka säästab selle aasta eelarves täiendavalt 325 miljonit eurot, mis oli üks eeltingimusi Ateenale uue laenupaketi andmisel, teatas Kreeka valitsusallikas neljapäeval.

100 miljonit vähendatakse kaitseministeeriumi tegevuskulusid ja 90 miljonit täiendavalt avaliku sektori palkades, ütles allikas.

Ülejäänud 130 miljonit saavutatakse sise-, tervishoiu- ja tööministeeriumi kulude kärpimisega, lisas allikas.

Euroala rahandusministrid lükkasid järgmisele nädalale edasi algselt kolmapäeval sündima pidanud otsuse, kas eraldada Kreekale selle teine, 130 miljardi euro suurune abipakett, mida see vajab maksejõuetuse vältimiseks.

Ministrid pidasid vajalikuks luua enne teise tugipaketi eraldamist järelevalvemehhanism Kreeka säästumeetmete rakendamise üle.

Kreekal on abirahaga kiire, sest 20. märtsil tuleb tal tasuda 14,4 miljardit eurot vanu võlgu ja selleks on tal vaja uut laenumakset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles