Prantsusmaa autotootjad on tõsises mures

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut Peugeot 208 esitleti eile PSA Peugeot Citröen grupi eelmise aasta majandustulemuste tutvustusel Pariisis. Sõiduki ametlik tootmine algas eelmisel kuul  Poissy PSA  tehases ning see vahetab sel aastal välja 207.
Uut Peugeot 208 esitleti eile PSA Peugeot Citröen grupi eelmise aasta majandustulemuste tutvustusel Pariisis. Sõiduki ametlik tootmine algas eelmisel kuul Poissy PSA tehases ning see vahetab sel aastal välja 207. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa autotootjad Renault ja PSA Peugeot-Citroën kurtsid  riigi parlamendi erikomisjonile antud ülevaates tootmise kulukuse üle kodumaal.
 

Näiteks Renault Clio valmistamine Türgis asuvas Bursa tehases on 1 300 eurot odavam kui autotootja kodumaises Flins tehases, vahendab whatcar.ee

Renault kinnitusel annab see summa valusalt tunda niigi tihedas väikeautode sektoris, kus on käimas tõsine hinnasõda. Autotootja esindaja Carlos Tavarese sõnul on nad hetkel veel kasumis vaid tänu üle ootuste hästi esinenud Dacia brändile.

PSA Peugeot-Citröeni asepresidendi Denis Martini sõnul ei ole Prantsusmaa autotootjate kodumaised tehased enam konkurentsivõimelised.

2009. aastal antud laenude tõttu ei ole riigil hetkel mingeid muudatusi võimalik läbi viia. Nimelt oli laenu üheks tingimuseks kohustus säilitada olemasolevad töökohad ja tehased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles