Maailma kalleim kodu on Versailles’ järgi ehitatud California villa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

See ligi 4200 ruutmeetri suurune villa näeb välja nagu Louis XIV palee Versailles's, kandes ka prantsusepärast nime Fleur de Lys. Majas on maailmakuulsate teoste esmaväljaandeid sisaldav raamatukogu, 15 magamis- ja 16 vannituba ning hiiglaslik garaaž, mida täidab hinnaline autokollektsioon.


Ka asukoht pole kurta. Tõsi, see ei asu mitte Prantsusmaal, vaid USAs Californias, Los Angelese jõukate linnaosade Bel Airi ja Beverly Hillsi vahel. Tegu on maailma kalleima eramuga, mille saab luksuskinnisvaraga tegeleva Christie's Great Estatesi vahendusel osta 125 miljoni USA dollari ehk ligikaudu 1,5 miljardi Eesti krooni eest.

Ajakirja Forbes 2008. aasta kalleimate kodude edetabelis hoiab teist kohta samuti USAs asuv maja, Jacobean Manor Connecticuti osariigis. Marmorpõrandate, võlvlagede, orvakende, puitpaneelidega kaetud seinte ning ligi 16-meetrise sisebasseiniga ehitise väärtuseks hinnatakse samuti 125 miljonit dollarit.

Edetabeli kolmanda koha ehitise saaks kätte 110 miljoni dollari eest. Inglismaal Surrey krahvkonnas asuv Updown Court Windlesham rõõmustab elanikke 103 toaga, mille seas on mitu ballisaali, 50-kohalise kodukino ja squash'iväljakuga. Majaümbrust kaunistavad hiiglaslikud aiad ja kinnisvara hulka kuulub ka suur tükk metsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles