Ansip: vaesus on töötu nägu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötus
Töötus Illustratsioon: Indrek Sammal

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogu infotunnis, et vaesus, sealhulgas laste vaesus, on töötu nägu.

«Iseenesest on ilmselt kõigile teada, et vaesus, sealhulgas ka laste vaesus, on töötu nägu,» tõdes peaminister.

«Vaesus korreleerub kõige tugevamalt tööpuudusega. Kui inimesed kaotavad töö, siis on oht langeda vaesusriski või ka vaesusesse väga suur. Kui võrrelda praegust suhtelise vaesuse taset Eestis teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega, siis me näeme seda, et teistel on asi veel hullem ehk meie oleme seal paremas pooles. Laste vaesuse puhul on samasugune võrdlus: meil on olukord parem. Aga ma mitte mingil juhul ei ole nõus ütlema, et meil on olukord hea,» sõnas Ansip.

«Eurostati järgi möödunud aastal Eestis tööpuudus vähenes kõige kiiremini Euroopa Liidus. Aga tööpuudus on endiselt kõrgel tasemel ja ma usun sellesse, et need otsesed välisinvesteeringud, mida on Eestisse juba tulnud, neid tuleb veel ja need otsesed välisinvesteeringud loovad veelgi enam uusi töökohti ja see kindlasti vähendab nii suhtelist vaesust kui ka absoluutses vaesuses elavate inimeste hulka,» uskus peaminister.

«Absoluutse vaesuse määr laste hulgas vanuses 0–15 aastat 2004. aastal oli 20,3 protsenti, 2007. aastal 9,4 protsenti, 2010. aastal 18,1 protsenti. Seega  me oleme vaesuses langenud jälle peaaegu 2004. aasta tasemeni, ehkki mitte päris sinna. Ma loodan, et tulevikus vaesuse määr väheneb, sest et tööpuuduse määr on oluliselt vähenenud,» rääkis valitsusjuht Andrus Ansip riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles