Swedbank nõuab Facio Ehituse osaniku Kaido Saveljevi pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Harju maakohus arutab homme Swedbanki avaldust Facio Ehituse OÜ ühe omaniku Kaido Saveljevi pankroti väljakuulutamiseks.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles BNSile, et Saveljevil on erasikuna kohustused panga ees, mille täitmist pank on nõudnud, kuid mida seni pole täidetud.

Saveljev ütles BNSile, et pooleliolevaid kohtuasju ta ei kommenteeri. Samas märkis ta, et kohustused panga ees tulenevad eraisiku käendustest pankrotistunud ettevõtte laenudele.

Krediidiinfo andmetel on Saveljevil neli lõpetamata maksehäiret, neist kolm pangandussektoris. Maksehäired pärinevad aastatest 2010 ja 2008.

Saveljevile kuulub ligi 24 protsenti Facio Ehitusest, samuti on tal osalus OÜ-s Räga. Lisaks on ta OÜ Detergent, OÜ KIT Projekt osanik ja juhatuse liige. Lisaks kuulub ta Milverox Investeeringud OÜ ja Elinord Ehitus OÜ juhatusse.

Aktiivselt kinnisvara arendusega tegelenud Saveljevi firma Fine Kinnisvara pankrotistus 2010. aasta mais.

Meedias 2009. aasta lõpus ilmunud info järgi asutas Facio Ehitus 2008. aastal tütarfirma Karsti Kodu OÜ, mis võttis üle Fine Kinnisvarale kuulunud ja raskustesse sattunud arendusprojekti. Tegemist oli Tallinnas Mustamäe linnaosas asuva elurajooniga.

Projekt võeti üle olukorras, kus olid valminud kolme üheksakorruselise elamu karbid ja tehtud ettevalmistused kahe järgmise kortermaja ehituseks. 2009. aasta maiks lõpetas Facio Ehitus kolme pooleli olnud kortermaja ehituse kokku 105 korteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles