Ligi: me ei taha Kreeka kontrollimatut pankrotti

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et euroala riigid nõuavad Kreekalt uusi eelarvekärpeid ega soovi riiki pankrotti lasta.

Teatavasti pidi täna olema euroala rahandusministrite kohtumine, et kinnitada Kreeka 130 miljardi euro suurune abipakett. Kohtumine jäi aga ära, sest euroala nõuab Kreekalt uusi kärpeid.

«Soov Kreeka kontrollimatut pankrotti vältida on endiselt tugev ning ettepanekut, et Kreeka eurotsoonist lahkuks, liikmesriikidelt tulemas ei ole,» ütles Ligi.

«Praegu jätkub surve Kreekale, et nad sõltumata valimistest oma programmitingimused ellu viiksid, ka selle aasta eelarve puudujääki veel 325 mln euro võrra kärbiksid ning erakonnad oma tahet kirjalikult kinnitaksid,» jätkas Ligi.

Kuni viimase ajani oli Kreeka uue päästeplaani keskne küsimus, et kui suures mahus on erainvestorid nõus võlakirju maha kirjutama. Viimaste päevade uudistes on aga taas peamine teemal kreeklaste endi soov kärpeid teha.

Ligi märkis, et kuni Kreeka pole teinud täiendavaid eelarvekärpeid ega kinnitanud reformide jätkumist ka pärast aprillis toimuvaid üldvalimisi, ei ole oodata ka ametlikku ettepanekut erasektori osaluse kohta.

Kreekat kannustab tagant kohustus osta märtsis välja 14,5 miljardi euro eest võlakirju.

«Võlakirjade mittelunastamine ei ole praegu kellegi plaanides,» lisas Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles