Juncker: Kreeka pole uue abipaketi eeltingimusi täitnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Kreeka lipuga
Protestija Kreeka lipuga Foto: SCANPIX

Euroala rahandusministrid asendavad kolmapäevase kohtumise konverentskõnega, sest Kreeka pole uue, 130 miljardi euro suuruse abipaketi eeltingimusi täitnud, ütles eurogrupi juht, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker teisipäeval.

«Ma pole Kreeka valitsuserakondade juhtidelt nõutud programmi elluviimise poliitilisi garantiisid saanud,» märkis Juncker avalduses.

Kreeka valitsus püüdis teisipäeval leida kiiresti võimalusi kärpida eelarvest veel 325 miljoni euro ulatuses kulusid, et rahuldada euroala rahandusministrite nõudmisi.

Ministrid pidi kolmapäeval otsustama, kas eraldada Ateenale selle teine abipakett, mida see vajab maksejõuetuse vältimiseks.

Kuna Euroopa suhtub sügava skepsisega lepingu tingimustest kinnipidamisse, nõuti Kreeka parteijuhtidelt euroala ministrite kolmapäevaseks kohtumiseks ka kirjalikku lubadust kärpekava ellu viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles