Eesti majandust aitaks päästa kodumaise toodangu eelistamine

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majandust aitaks ka see, kui toidupoes eelistada kohalike tootajate toodangut.
Eesti majandust aitaks ka see, kui toidupoes eelistada kohalike tootajate toodangut. Foto: Peeter Langovits

Asjatundjate hinnangul turgutaks Eesti majandust üsna kõvasti see, kui inimesed eelistaksid sisseoste tehes kohalikku toodangut.

«Loomulikult turgutaks see meie majandust oluliselt, kui eelistaksime kodumaiseid tooteid ja teenuseid võimalikult palju,» ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp Õhtulehele.

Potisepp leiab, et kõiges ja alati ei pea ega saagi olla tänapäeval kodumaise eelistust, külla aga tuleks teadliku tarbijana seda võimalikult palju teha.

Majandusekspert, Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktori Andres Arraku sõnul aitaks kodumaise kauba eelistamine esiteks suurendada sisenõudlust ja selle kaudu edendaks majanduskasvu, teiseks parandaks see meie negatiivset kaubandusbilanssi välismaaga.

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur leiab, et kui Eesti tahab kriisist võimalikult kiiresti ja võimalikult terve nahaga välja tulla, peab võtma tarvitusele kõik abinõud, mis majandust toetada võiks: «Ka sellised, mis tõotavad olukorra paranemist mõne protsendikümnendikuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles