LHV Pank sai 6,6 miljonit eurot kahjumit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil. Foto: Peeter Langovits

LHV Panga laenuprovisjonid olid eelmisel aastal 2,6 miljonit eurot ning pank sai kokkuvõttes 6,6 miljonit eurot kahjumit.

«Suur osa eelmise aasta kahjumist oli tingitud poolteist aastat tagasi Soomes ostetud laenuportfelli allahindlusest,» kommenteeris kahjumit  LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

«Kuna LHV Panga intressitulud laenuportfellilt alles kasvavad ja investeeringud erinevatesse arendusprojektidesse olid nii eelmisel kui ka sellel aastal veel väga suured, siis sarnaselt mullusega planeerime ka tänavu olla kahjumis ja jõuda kasumisse alles 2013. aastal,» lisas ta.

Aasta lõpu seisuga oli LHV Panga bilansimaht auditeerimata andmetel 229 miljonit eurot, mis on 81 protsenti suurem kui aasta alguses. Panga hoiuste maht kasvas aasta lõpuks 209 miljoni euroni, mida on aasta algusega võrreldes 82 protsenti rohkem. Sellest 35 miljonit eurot olid nõudmiseni ja 172 miljonit eurot tähtajalised hoiused. Panga laenuportfelli maht kerkis aasta lõpuks 67 miljoni euroni ja võlakirjaportfell 76 miljoni euroni, mis on vastavalt 68 ja 345 protsenti enam kui aasta algul.

«Ärimahu kasvu poolest jäime eelmise aastaga väga rahule. Selle aasta eesmärk on jõuda hoiuste mahuga üle 300 miljoni euro ja laenumahuga üle 100 miljoni euro. LHV Panga praegune bilansistruktuur lubab meil aktiivselt laenu pakkuda. Olime eelmisel aastal Eestis üks väheseid panku, kelle laenuportfell kasvas,» ütles Kilu.

Panga sõnul saadi eelmisel aastal korralikult käima arveldustegevuse ja pangakaardid. «Eelmise aasta viimastel kuudel kasvas klientide tehtavate maksete arv 20 000-ni kuus ja aasta lõpuks olime väljastanud 6000 pangakaarti. Uusi kliente tuli alates augustist igal kuul juurde umbes tuhat,» lisas Kilu.

Auditeerimata andmetel teenis LHV Pank 2011. aastal 2,6 miljonit eurot puhast teenustasutulu, 3,6 miljonit eurot puhast intressitulu ja sai 0,7 miljonit eurot finantskahju. Kokku oli panga puhastulu 5,5 miljonit eurot, kulud 9,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles