Elioni videolaenutus pole rikke tõttu ligi kaks nädalat töötanud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Serveri rikke tõttu pole Elioni nutiTV kliendid saanud alates veebruari algusest kasutada videolaenutuse teenust.

«Probleemid meie videolaenutusega algasid 1. veebruarist. Rikke likvideerimisega tegeletakse. Lootust on, et alates sõbrapäevast (14. veebruarist – toim) saavad meie kliendid taas videoid laenutada,» ütles Elioni sisuteenuste juht Paul-Kristjan Lilje.

«Rike on seotud spetsiaalselt videolaenutuse teenuse pakkumiseks mõeldud serveritega, mis on toodetud USAs ning mille parandamiseks vajasime tootja abi. Sestap on rikke kõrvaldamine võtnud tavapärasemast kauem aega, sest tegu on tõesti väga eriotstarbeliste serveritega,» lisas ta.

Videolaenutus on teenus, mida saab kasutada iga Elioni nutiTV klient. Võimalik on vaadata filme n-ö ühekordse või kuutasu eest. Elioni kinnitusel on videolaenutus populaarne teenus, eriti armastatakse seda kasutada nädalavahetustel.

«Kui statistikast rääkida, siis vähemalt pooled Elioni klientidest on korra midagi laenanud. Aktiivseid laenajaid on 15–20 protsenti klientidest ehk 21 000 – 28 000 majapidamist,» märkis Lilje.

Rikke perioodil klientide poolt tellitud, kuid vaatamata jäänud videote eest Elion arvet ei esita. Kuutasulise videolaenutuse klientidele tehakse tasaarvestus kõigi rikke perioodi jäänud päevade ulatuses.

«Muidugi tõi rike Elionile kaasa rahalise kahju, kuid kõige suurem kahju on seotud siiski sellega, et kliendid, kes soovisid meie videolaenutust kasutada, ei saanud seda teha. Klientide ees sooviks veelkord vabandada kõigi tekkinud ebamugavuste pärast,» lisas Lilje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles