Whitney Houston jättis maha aegade müüduima singli

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whitney Houston
Whitney Houston Foto: AFP / Scanpix

Eile elavate seast lahkunud Whitney Houstoni nimel on mitmeid müügirekordeid, neist säravaima saavutas ta hitiga «I Will Always Love You», millele kuulub endiselt kõigi aegade suurima läbimüügi teinud naisartisti singli tiitel.

Singlit on müüdud üle 4,5 miljoni eksempari, vahendab BBC.

21-27. detsembril 1992 ostsid inimesed 632 000 «I Will Always Love You» singlit, mis on nädalases arvestuses samuti naisartistide seas kõigi aegade parim tulemus.

1992.-93. aasta jooksul müüdi singlit kokku 1,361 miljonil korral, millega hoidis Houston parima naisartisti tiitlit ka aastases arvestuses, kuni Cheri «Believe» selle 1998.-99. aastal 1,673 miljoni eksemplariga üle lõi.

Üle maailma on Houston müünud 170 miljonit albumit ning laulnud 11 hitti USA edetabeliliidriks. Ta on võitnud 6 Grammyt, 30 Billboardi auhinda ja 22 auhinda American Music Awardsilt.

Whitney Houston suri eile 48-aastaselt Los Angelese hotellis. Tema surma põhjus pole veel selge, kuid politsei pressiesindaja teatel ei olnud sündmuskohal märke «kuritegelikest kavatsustest».


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles