Käo: jätkem kahurid ostmata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahur
Kahur Foto: AP / Scanpix

Äripäev palus äriliidritel anda valitsusele nõu, kelle või mille arvelt ja kui palju võiks koostatavas negatiivses lisaeelarves kulusid vähendada.


Suurinvestor Jüri Käo läheks esmalt pensionite kallale, kirjutas

aripaev.ee.

«Ega siin häid lahendusi ole! Kõik on väga halvad lahendused. Eks pensionid ja kaitsekulutused on need kohad, kus tegelikult on ka suur raha. Nii kurb, kui see ka ei ole, tuleb neid mõlemaid kärpida. Pensionitõus lükkugu edasi ja kaitsekulutusi peaks oluliselt piirama. Saame võib-olla NATO käest riielda ja vitsa, aga nende jaoks on tähtsam, et osaleme missioonidel, mitte see, et ostame vaestemajja uue uhke kahuri! Ja siis koguneme ümber selle läikiva kahuri nagu mingis Aafrika hõimus ja imetleme seda läikivat asja! Kui riigil on ikka raha otsas, siis ei ole mõtet kahurit osta,» arutles Käo.

Rahandusministeeriumi novembrikuise majandusprognoosi järgi võib selle aasta eelarve puudujääk küündida 3,4 protsendini SKPst ehk ligikaudu 8,7 miljardi kroonini.

Äripäeva kõige positiivsema prognoosi järgi jääb selle aasta eelarve 8,2 miljardiga miinusesse ehk eelarve puudujääk küünib 3,2 protsendini SKPst. Kõige negatiivsema prognoosi järgi jääb riigieelarve aga 19 miljardi krooniga miinusesse ehk eelarve puudujääk ulatub lausa 7,4 protsendini SKPst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles