Amazon, Pay Pal ja Microsoft aitavad Eesti idufirmad maailma viia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni mentorid tulevad Eesti start-upidele nõu andma
Amazoni mentorid tulevad Eesti start-upidele nõu andma Foto: SCANPIX

Wise Guys ettevõtluskiirendi abil saavad peagi ka siinsed alustavad tehnoloogiaettevõtted nõu ja abi rahvusvahelistelt mentoritelt.

Ettevõtmise partnerid Eestis on Garage48, Technopolis Ülemiste, Tehnopol, Eesti Startupi Juhtide Klubi, rahvusvahelised toetajad on näiteks Amazon, Pay Pal ja Microsoft.

Wise Guys eesmärk on rahvusvaheliste mentorite Eestisse toomine ning mentorite, investorite ja alustavate ettevõtete kokkuviimine.

Kiirendi ühe asutaja, ettevõtja Herty Tammo sõnul on Wise Guys tegevusse kaasatud rahvusvahelised start-up-mentorid ning nende aastatepikkused kogemused, mille toel on võimalik Eesti ettevõtlust maailmatasemele viia.

Wise Guys kiirendi kaasasutaja on start-up-kiirendi Springboard eestvedaja ja The Different Engine juht Jon Bradford, kes on aidanud start-up'ide tegevusse kaasata üle 50 miljoni dollari riskikapitali.

Bradfordi sõnul on äärmiselt oluline investeerida nii Eesti kui ka teiste Läänemere-äärsete riikide start-up'idesse, et ettevõtjatel oleks võimalus edukalt turule siseneda.

Tema kinnitusel torkab Eesti silma heade ideede poolest, mis vähemalt osaliselt sünnivad eestlaste suurest vaidlushimust.

Infotehnoloogiaettevõtted, mis alustavad Eestis, on investoritele meelepärased, sest siinne turg on väike ning algusest peale on teada, et edu jaoks on vaja vallutada rahvusvahelisi turge. Bradfordi sõnul erineb siin Eesti näiteks Poolast, kus kõigepealt mõeldakse koduturule.

Eesti Arengufondi investeeringute juhi Heidi Kakko sõnul osaleb Arengufond kiirendis selleks, et erasektori äriinglite investeeringuid võimendada. «Saame selle kaudu pakkuda kiiremat arenguvõimalust rohkematele alustatavatele meeskondadele paremini maandatud riskide juures,» ütles Kakko.

Kiirendis jagatakse 3 kuu jooksul ettevõtetele teadmisi ja kogemusi ning lisaks Eestis viibimisele viiakse meeskonnad Londonisse samalaadse programmi, Springboard, investorpäevale. Ettevõtetega teevad koostööd enam kui 50 mentorit Eestist ja välismaalt.

Kiirendisse valitud ettevõtetesse investeerivad äriinglid ja Eesti Arengufond.

Wise Guys kiirendisse on võimalik kandideerida 9. veebruarist 11. märtsini. Esimesed idufirmad, kes kiirendisse valitakse, selguvad märtsi lõpuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles