Piltuudis: Euroopa keskpanga juht rõõmustab Kreeka üle

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi täna Frankfurdis pressikonverentsil Kreeka kokkuleppe üle rõõmustamas.
Mario Draghi täna Frankfurdis pressikonverentsil Kreeka kokkuleppe üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi kinnitas täna Frankfurdis pressikonverentsil, et sai Kreeka peaministrilt Lucas Papademoselt kõne, kus viimane kinnitas, et parteide liidrid on lõpuks kärpemeetmete osas kokkuleppe saavutanud.

Poliitikutevahelise kokkuleppe üksikasju ei ole veel avaldatud. Küll aga peaks need olema alternatiivid nendele erimeelsustele, millepärast eile hilisõhtul pärast kaheksa tundi kestnud läbirääkimisi siiski ühe küsimuse pärast lõplikult lõppenuks lugeda ei saanud.

Reuters kirjutab, et selleks üheks erimeelsuse punktiks olid  uued pensionikärped.

Kreeka kokkuleppe teade tuli just enne täna Brüsselis toimuvat eurotsooni rahandusministrite kohtumist, millel osaleb ka rahandusminister Jürgen Ligi.

«Nüüd on kõrgemal tasemel eurogrupi otsustada, kas Kreeka teise päästepaketiga edasiminekuks on kõik tingimused täidetud,» lausus Euroopa Komisjoni pressiesindaja Amadeu Altafaj Tardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles