Korobeinik: ühiskonna ACTA-hirmud on põhjendatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA-vastane meeleavaldus Poolas.
ACTA-vastane meeleavaldus Poolas. Foto: SCANPIX

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige ja veebiettevõtja Andrei Korobeinik peab ühiskonna hirme seoses ACTAga põhjendatuks ning leiab, et teema üle tuleks pidada põhjalikumat diskussiooni.

«Ma pole endale küll veel fooliumist mütsi muretsenud, aga ma olen ikkagi suhteliselt skeptiline selles osas, et ACTA on selline süütu väike dokument, mis ei muuda üldse midagi,» ütles Korobeinik ERR Uudistele.

«Mina olen lugenud nii ACTA teksti kui ka (justiitsministeeriumi – toim.) memot ja ma peaministri optimismi küll ei saa jagada,» ütles Korobeinik, kelle sõnul on ministeeriumi memo puhul tegemist mõne ametniku arvamuse, aga mitte põhjaliku analüüsiga.

Rahvasaadiku sõnul tuleks alustada selgituste jagamisega, mida seni ei ole tehtud ning ministeeriumi kinnitus, et riskid puuduvad ja midagi ei muutu, pole päris see diskussiooni tase, mida ühiskond ootab.

Korobeiniku arvates on põhjendatud ka rahva hirmud ACTA ees: «Kui infot ei ole, siis võib ju igasuguseid asju välja mõelda,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles