Juku-Kalle Raid ACTAst: seadusi ei peaks kirjutama pättide järgi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid tänasel ACTA-teemalisel pressiüritusel.
Juku-Kalle Raid tänasel ACTA-teemalisel pressiüritusel. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Juku-Kalle Raid ütles täna ACTA-teemalisel pressiüritusel, et teda hirmutavad ACTA puhul pigem need asjad, mida ta ACTA kohta veel ei tea.

«Seda on hämmastavalt palju,» nentis Raid.  

«Kui tuleb meie peaminister, paneb käe sellele kohale, kus inimestel käib süda ja teatab, et see (ACTA – toim) ei muuda mitte midagi meie seadustes, siis võib ta meile soovitada voltida mütsikesi või ükskõik mis seemneid, aga ei saa ka tema seda teada, ega täit garanti anda,» lisas Raid.

«Ma loodan, et see asi läheb riigikokku ja tekib ka dialoog, mitte mingi mütsivoltimise või sihvkasöömise klubi. Ei ole normaalne see ühiskond, kes hakkab oma seadusi kirjutama kõige viimase päti järgi.

Seadused ei ole kirjutatud idiootidele, vaid need peaksid olema kirjutatud normaalsele kodanikule. Uskuge mind, enamik normaalseid kodanikke ei tegele internetis lasteporno või ükskõik mis laadi kuritegevusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles