ACTA vastu on lubanud tänavatele protestima tulla juba 4000 eestimaalast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Interneti Kogukond andis täna ACTA-teemalise pressikonverentsi.
MTÜ Eesti Interneti Kogukond andis täna ACTA-teemalise pressikonverentsi. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Eesti Interneti Kogukond avas täna võltsimisvastase kaubanduslepingu ehk ACTA-teemalise veebikülje ning teatas, et ACTA vastu on valmis laupäeval protestima tulema tuhanded inimesed.

MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse esimees Elver Loho märkis, et laupäeval toimuvad nii Tartus kui Tallinnas protestiüritused ACTA vastu ning vähemasti Facebookis on lubanud nendest osa võtta 4000 inimest.

«4000 on Eesti kohta väga suur arv,» tõdes Loho.

«Ma isegi ei ütleks, et need üritused on ACTA vastu, vaid juhivad pigem tähelepanu olulistele probleemidele, mis on seotud ACTAga. Me tahame, et ühiskonnas toimuks sisuline diskussioon ja et see toimuks ka valitsuse ja riigikogu tasemel.

Seni on hoitud riigikogu nendest analüüsidest ja küsimustest eemal. Kui inimesed ise poleks hakanud tähelepanu juhtima nendele küsimustele, siis ilmselt poleks see asi ka riigikokku arutamisele läinud,» sõnas Loho, kelle sõnul tuli täna siiski väga tugev seisukohavõtt, et riigikogu ikkagi peaks ACTA ratifitseerima.

Samas lisas ta, et ACTA-vastased protestiaktsioonid toimuvad laupäeval enam kui paarisajas linnas nii Euroopas kui mujal maailmas.

«Ma lugesin eile õhtul kokku, et üle Euroopa on 213 linna, kus toimuvad ACTA-vastased protestid. Eile ütles meie peaminister, et Saksamaal pole see teema isegi meediakünnist ületanud. Samas oli lubanud Saksamaal tänavatele tulla 64 000 inimest,» märkis Loho.

Riigikogu liige Juku-Kalle Raid, kes osales samuti tänasel ACTA-teemalisel pressiüritusel, märkis, et kokku on lubanud  protestiüritustel osaleda ca 175 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles