Slovakkia ei toeta Kreeka päästepaketi suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia rahandusminister Ivan Miklos
Slovakkia rahandusminister Ivan Miklos Foto: SCANPIX

Slovakkia ei toeta Kreekale täiendava abi andmist lisaks 130 miljardi euro suurusele laenupaketile, millele Ateena üritab juurdepääsu kindlustada, ütles rahandusminister Ivan Mikloš neljapäeval.

«Me ei taha, et avalike ressursside maht (päästepaketis) kasvaks suuremaks kui juba kokku lepitud 130 miljardit eurot, me tahame, et edasised suurendamised toimuksid erasektori osalusel,» ütles Mikloš Bratislavas ajakirjanikele enne neljapäeval Brüsselis toimuvat eurotsooni rahandusministrite kohtumist.

Samuti soovib Slovakkia, et Kreeka tooks oma riigivõla 120 protsendini sisemajanduse koguproduktist ning viiks lisaks kärbetele ellu ka struktuurireforme.

Kreeka peab Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga ehk troika ametnikega kõnelusi uute kärpemeetmete üle, mis on vajalikud päästepaketi kättesaamiseks. Kreeka vajab laenu maksejõuetuse vältimiseks.

«Lubadustest ja avaldustest ei piisa, me ootame konkreetseid meetmeid, mille Kreeka parlament heaks kiidab,» ütles Mikloš.

«Kui Kreeka ei nõustu troika ettepanekutega, kaasa arvatud palgakärped erasektoris, ei ole enam muud võimalust kui maksejõuetus,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles