Finnair võib Estonian Airiga ühisfirma luua

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk.
Finnairi reisilennuk. Foto: SCANPIX

Soome lennufirma Finnair teatas täna, et peab läbirääkimisi teise lennuettevõttega ühisfirma loomiseks, et luua uusi baase ja tugevdada oma liinivõrgustikku Põhjamaades.

«Võimalikest kandidaatidest tuleb pähe Norwegian, Air Berlin, Flybe ja võib-olla ka Estonian Air,» ütles FIM Banki analüütik Helsingis Jaakko Tyrväinen, vahendab aripaev.ee uudisteagentuuri Bloomberg.

Tyrväinen vihjas E24-le, et Estonian Airi nimetamine on seotud sellega, et EA teatas hiljuti nelja Embraeri lennuki liisimisest Finnairilt.

«Potentsiaalne ühisoperatsioon laiendaks meie kodubaasi, et see kataks Põhjamaad. See vajab konkurentsivõimelisemat kulumudelit lähiliinidel ja see on ka partnerluse eesmärk,» sõnas firma juht Mika Vehviläinen.

Juht lisas, et partnerlus tugevdaks ka lennufirma Aasia strateegiat.

Tallinna Lennujaam ja Estonian Air on juba pikemat aega töötanud selle nimel, et mõni suurem Aasia lennufirma hakkaks Helsingi asemel Tallinnasse lendama, et siis EA saaks reisijad edasi Euroopasse transportida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles