Ametiühing: palgatõus saavutati hea lobitööga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson 2009. aasta streigi ajal.
Peep Peterson 2009. aasta streigi ajal. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Bussijuhtide palgatõus saavutati tänu tugevale lobitööle ja õnnestunud taktikale, arvas transpordi ametiühingu juhataja Peep Peterson.

Peep Peterson rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et erinevalt varasemate palgalepete sündimisest seekord suurt riidu, pikette ega streigiähvardusi ei olnud, vahendas ERR Uudised.

«Seekord võtsime teise taktika: otsustasime teha maksimaalselt lobitööd ja maksimaalselt rahumeelselt. Paistab, et õnnestus väga hästi,» ütles Peterson.

Autoettevõtete liidu presidendi Jaan Metssalu hinnangul tuli ametiühing seekord välja reaalsete nõudmistega, mis on ettevõtetele vastuvõetavad.

Autoettevõtete liit ja transpordi ametiühing allkirjastasid täna värske üldtöökokkuleppe, millega Eesti bussijuhtide põhipalk tõuseb kahes osas kokku 12,2 protsenti, lisatasusid sisaldav kuupalk tõuseb septembriks vähemalt 700 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles