Veel üheksa Eesti piirkonda saavad parema joogivee

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa toel saavad paljud inimesed nüüd vee tuppa.
Euroopa toel saavad paljud inimesed nüüd vee tuppa. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Keskkonnainvesteeringute Keskuses (KIK) said heakskiidu üheksa projekti veemajanduse infrastruktuuri arendamiseks Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi rahaga kokku veidi üle 1,13 miljardi eesti krooni eest.


Tänu positiivsele rahastusotsusele saavad lähiaastatel parema joogivee Kiili, Koeru, Maardu, Saku, Sauga, Sindi, Tamsalu, Türi ja Vändra elanikud. Saadud toetus võimaldab paljudel inimestel liituda veevõrguga, paraneb joogivee kvaliteet, ehitatakse ja renoveeritakse kanalisatsioonitorustikke ning uuendatakse puhastusseadmeid.

Kuue taotluse kohta on otsused veel tegemata, kuid lähinädalatel valmivad needki. «Taotluste puhul tuleb hinnata nende olulisust, kontrollida esitatud analüüse ja prognoose ning veenduda taotleja suutlikkuses projekt edukalt ellu viia,» sõnas hindamiskomisjoni esimees Hannes Aarma.

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi elukeskkonna arendamise rakenduskava meetme «Veemajanduse infrastruktuuri arendamine» esimeses taotlusvoorus esitati KIKile kokku 35 taotlust, millest 20 said positiivse rahastusotsuse detsembri lõpus. Kokku on veemajanduse infrastruktuuri rahastamiseks aastatel 2007-2013 kavandatud 6,4 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles