Töötukassa nõukogu otsuste korra muutmise arutelu jätkab riigikogu homme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peet

Riigikogu jätkab kolmapäeval töötuskindlustuse seaduse muutmise eelnõu esimest lugemist, mis jäi täna istungiaja täitumise tõttu pooleli.

Riigikogu täiskogu istungiaja täitis parlamendiliikmete arutelu Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu liikme nimetamise üle.

Töötuskindlustuse seaduse muutmise eelnõuga muudetakse seni töötukassa nõukogu ainupädevusse kuuluvate otsuste tegemise korda.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni algatatud eelnõu eesmärk on tagada töötukassa tegevuse nõuetekohane jätkumine sellises olukorras, kus töötukassa nõukogu on muutunud otsustusvõimetuks.

Eelnõu annab valitsusele teisese otsustusõiguse töötukassa eelarve kinnitamisel ning juhatuse liikmete ametisse nimetamisel ja tagasikutsumisel. Valitsuse otsustusõigus tekib vaid olukorras, kus nõukogu ei ole nimetatud otsuseid nõuetekohaselt ise vastu võtnud.

Töötukassa juhatuse liikmete ametissenimetamise ja tagasikutsumise õigus läheb valitsusele juhul, kui juhatuse liikme puudumise või õigusvastase tegevuse tõttu on oluliselt takistatud töötukassa tegevus. Töötukassa eelarve kinnitamise õigus läheb valitsusele pärast nõukogule seaduses sätestatud kinnitamistähtaja möödumist.

Eelnõu täpsustab ka töötukassa õigust eelarve puudumisel kulude tegemiseks. Kehtiv seadus reguleerib töötukassa õigust teha kulusid vaid juhul, kui töötukassa eelarve puudumise põhjuseks on viivitus riigieelarve vastuvõtmisel.

Eelnõu laiendab töötukassakulude tegemist kõigile eelarve puudumise olukordadele sõltumata olukorra põhjustanud asjaolust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles