Milder: usun, et oleme tõusuteel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder.
Meelis Milder. Foto: Mihkel Maripuu

Baltika juht Meelis Milder usub, et ettevõte on tõusuteel.

Kuidas see ikkagi juhtus, et kaks nädalat tagasi andsite optimistliku intervjuu raadiosaatele «Buum» ning eelmisel reedel tulite välja kasumihoiatusega?

Ega see ei olnud iseenesest halb teade. Sisuline optimism jätkus ka selle teatega. Minu arvates on siin kaks sündmust. Üks on see, miks ma otsustasin olla ainukene börsiettevõtte juht ehk insaider, kes taotleb keeluajal avalikult luba oma ettevõtte aktsiaid osta. Meil lõppes aasta hästi, me ise oleme rahul. Jaanuari keskel vaatasin Tallinna börsi statistikast, et meie olime börsil ainus ettevõte, kelle aktsia oli alla kaubeldud. Oli ebamugav ja natukene valus.

Ka investeerimispankurid küsisid jaanuari esimeses pooles: kui te ise hindate oma ettevõtet stabiilseks ja näete kasvuvõimalusi, siis millal te ise aktsiat ostma hakkate? Investeerimispankurid ütlesid, et nad ootavad reaalseid signaale ettevõtte juhi või tuumikinvestori poolt.

Kas tahate öelda, et soetasite aktsiaid keelatud perioodil selleks, et toetada aktsia hinda?

Ma pole seda öelnud. Ma näitasin oma isiklikku usku oma ettevõtte tuleviku ja väärtuse kasvu suhtes. Ma usun, et oleme kriisist üle saanud ja tõusuteel.

Seda te ju ometi teadsite, et neljandas kvartalis kahjumit saate?

Kahjumi kohta ma ei teadnud midagi. Oleme alati teinud kord aastas erakorralisi kandeid ja provisjone, mis baseeruvad ettevõttel endal ning ka läbirääkimistel ja kokkulepetel audiitoritega. Lõplik otsus, kui suureks ühekordsed provisjonid ja mahakanded kujunevad, pole veel paigas.

Millal Baltika hakkab dividende maksma?

Lihtsam oleks vastata, millal hakkab Baltika kasumit tootma. Ma loodan, et sellel aastal. Dividendid on natuke keerulisem otsus. Dividende makstakse reeglina siis, kui on väga palju kasumit ja vähe ideid, kuidas kasvada. Ma arvan, et lähema paari aasta jooksul meil sellist olukorda ei teki. Kui meil tekib mingi ressurss, investeerime selle pigem kasvamisse.

Turgudel spekuleeritakse, et äkki tulete Venemaalt ära.

Mul oleks hea meel, kui te annaksite mulle kogu nimekirja, mille üle spekuleeritakse, saaksin ka võib-olla midagi uut teada. Me arvame, et kevadeks pakume välja Venemaa jaoks aruka strateegia. Meile tuuakse pidevalt eeskujuks Silvanot. See on väga tugev ettevõte, kes nendel turgudel tegutseb ja kui meil õnnestuks kas või osaliselt nende mudelit enda jaoks sobitada, võiks see olla aktsionäridele huvitav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles