Baltika jagas vastuolulist infot

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder kinnitab: keeluajal aktsiate ostmist taotledes näitas ta oma usku Baltika tulevikku.
Meelis Milder kinnitab: keeluajal aktsiate ostmist taotledes näitas ta oma usku Baltika tulevikku. Foto: Mihkel Maripuu

Moerõivaste tootja Baltika on viimastel nädalatel jaganud investoritele vastuolulist informatsiooni. Ettevõtte juht Meelis Milder taotles aga keeluajal aktsiate ostmist, mis on tekitanud kahtlusi, kas pole tegemist katsega aktsiahinda mõjutada. Milderi tehinguid uurib ka finantsinspektsioon.

«Kõik teie kirjas esitatud kahtlustused on mõistlikud tekkima,» vastas Postimehe küsimusele finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli. «Kinnitan, et finantsinspektsioon on teadlik härra Milderi tehingutest ning teostab selles osas ka tavapärast järelevalvemenetlust.»

Suurväli lisas, et kahjuks ei saa inspektsioon menetlust lähemalt kommenteerida. «Tegelikult ei saaks me kommenteerida ka menetluse olemasolu või selle puudumist, kuna meie tegevust reguleeriv finantsinspektsiooni seadus keelab seda,» nentis ta. «Aga kuna tehingud on selgelt turul nähtavad ja teabe avalikustamine ka börsi teabesüsteemi kaudu kättesaadav ning ilmne avalik huvi olemas, ei ole mõtet sellest saladust teha.»

Reede õhtul teatas Baltika, et neljandas kvartalis saadakse märkimisväärset kahjumit. Vaid kaks nädalat varem olid ettevõtte tegevjuht ja suuromanik Meelis Milder ning finantsjuht Maigi Pärnik kinnitanud Kuku raadio investeerimissaates «Buum», et ettevõttel läheb väga hästi.

«Numbrid on ilusad ja mingis mõttes oodatust paremad,» kommenteeris Pärnik 2011. aasta majandustulemusi tervikuna. «Me lõpetame aasta kahekohaliste numbritega. Kõigis Balti riikides oli kahekohaline kasv.» Täpsustuseks tuleks öelda, et Baltika juhid rääkisid ilmselt käibekasvu protsentidest.

Positiivsusest pakatav raadiosaade põhjustas Baltika aktsiate hinnaralli. Veel jaanuari keskel oli ettevõtte aktsia hind langenud peaaegu 13 aasta madalaimale tasemele, 0,277 eurole. Eelmise kuu viimastel ja veebruari esimestel päevadel kallines väärtpaber kuue päevaga 31 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles