Omavalitsused saavad teehoiuks tänavu vähem raha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Nõo alevis Vika-Luke ristmikul.
Teeremont Nõo alevis Vika-Luke ristmikul. Foto: Margus Ansu

Eile hilisõhtuni kestnud istungil kinnitas valitsus teehoiu rahade jaotuskava kohalikele omavalitsustele aastaks 2009, millega need saavad teede ehitamiseks ja korrashoiuks 378 miljonit krooni, mida on oluliselt vähem kui eelmisel aastal.


Kohalike teede korrashoiuks eraldatakse tänavu vähemalt 10 protsenti riigieelarves kütuseaktsiisi laekumise prognoosi põhjal teehoiu rahastamiseks ettenähtud summast.


Valitsuskabineti 7. juuli 2005. aasta nõupidamisel kohustati ministeeriumi rahastama täiendavalt Setumaa piiriäärseid omavalitsusi (Mikitamäe, Värska, Meremäe, Orava, Vastseliina ja Misso) vallateede ehitamisel ja korrastamisel. Neile valdadele eraldatakse tänavu lisaraha teede ehitamiseks ja remondiks kokku 12 miljonit krooni, mis jaguneb kõigi vahel võrdselt.

2008. aastaks eraldati kohalike teede korrashoiuks koos 2007. aasta lisaeelarvega 670 miljonit krooni (aluseks 15 protsenti kütuseaktsiisi laekumise prognoosist).

Raha jaotus määratakse riigieelarves riigimaanteede ning kohalike teede hoiuks igaks eelarveaastaks. Kohalike teede hoiuks ettenähtud vahendid koosnevad lisaks riigi toetusele ka omavalitsuste endi eelarvevahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles