EL: Vene maagaasi tarned on taastumas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liit teatas esmaspäeval, et külmalaine tõttu kärbitud Venemaa gaasitarned on kuues ELi riigis taastunud ning jõudmas tavapärasele tasemele Itaalias, Saksamaal ja Rumeenias.

Tarned on taas tavapärased Austrias, Bulgaarias, Kreekas, Poolas, Slovakkias ja Ungaris, ütles Euroopa Komisjoni energeetikavoliniku pressiesindaja Marlene Holzner, lisades, et tarned paranesid nädalavahetusel.

Itaalias, Rumeenias ja Saksamaal on gaasivood «kasvamas, ent need ei ole veel tagasi tasemel, mis meil olid eelviimasel nädalal,» rääkis Holzner ajakirjanikele.
«Euroopas ei ole kriisiolukorda, nii et tarbijad saavad oma gaasi... nagu varem,» lisas ta.

Gazprom, mis oli hädas Venemaal valitsenud külmalainega toimetulekuga, ütles laupäeval, et ei suuda pumbata Lääne-Euroopale täiendavaid koguseid gaasi.

Itaalia majandusliku arengu minister Corrado Passera ütles, et olukord on «kriitiline», ning et Itaalia energiagigant ENI hoiatas, et võib olla sunnitud kärpima alates neljapäevast tarneid tööstustarbijatele.

Holzner ütles, et Euroopa Komisjon on «valmis aitama», kui Itaalia seda palub, ent ta lisas, et see riik on «väga diversifitseeritud» ning võib vajadusel osta gaasi teistelt EL-i riikidelt või firmadelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles