Euroopa pensionid põgenevad riskifondidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biometaani pilootprojekt saab kolm miljonit eurot.
Biometaani pilootprojekt saab kolm miljonit eurot. Foto: SCANPIX

Euroopa pensionifondid pagevad ülepeakaela riskifondidest ja tormavad garanteeritud tulususega «mitmekesiste» fondide rüppe.

Šveitsi 1,1 miljardi frangine Pensionkasse der Stadt Luzern võttis mullu välja oma 3-protsendise panuse Konrad Wüestis, tuues põhjenduseks läbipaistmatud lõivud ja viletsa tulususe.

Hollandi 1,05 miljardi eurone Koninklijke Volker Wessels kärpis oma osaluse riskifondides 17 protsendi juurest 5 protsendi peale.

Soome Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö (6,3 miljardit eurot) kärpis oma panust riskifondidesse poole võrra.

68 miljoni Šveitsi frangi suurune Pensionskasse der Katholischen Kirchgemeinde Luzern ütles, et võib taganeda riskifondidest sootuks, kuna «nood ei aita kaasa mitmekesistamisele ning suurendavad vaid riski».

Kokku kahanesid pensionirahade voolud Euroopa riskifondidesse mullu 806 miljoni euro peale.

Sootuks erinev oli pilt Põhja-Ameerikas, kus pensionifondid valasid riskifondidesse 9,8 miljardit dollarit.

Euroopa pensionifondide lemmikuks osutus teist aastat järjest BlackRock, mis sai juurde 29 uut lepingut. Järgnesid Legal & General Investment Management (24) ja BNP Paribas Investment Partners (16).

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles