USA suured varud surusid nafta hinda allapoole

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Californias Signal Hillis.
Naftapuurtorn Californias Signal Hillis. Foto: AFP / Scanpix

Toornafta hind vajus allapoole Ameerika Ühendriikide naftareservi suurenemise tõttu enam kui neli korda oodatust enam, süvendades muret ülepakkumise pärast globaalse majanduslanguse süvenedes.


USA naftareserv suurenes eelmisel nädalal 6,1 miljoni barreli võrra 332,7 miljonini, mis energiaministeeriumi andmetel on suurim näit pärast 2007. aasta augustit, vahendas

Bloomberg

.

Analüütikud prognoosisid tagavarade suurenemist 1,4 miljoni barreli võrra.

Naftabarreli (light sweet crude) hind kukkus 1,08 dollarit ehk 2,5 protsenti 42,59 dollarini New Yorgi toorainebörsil. Singapuris maksis nafta pärastlõunal (kell 14.41 kohaliku aja järgi) 42,90 dollarit.

Hind liigub 3,8 protsendi võrra madalamal, kui oli aasta lõpus ning 51 protsenti madalamal kui 2008. aastal samal ajal.

Eile kerkis naftafutuuri hind barreli kohta 12 senti 43,67 dollarini.

Londoni ICE futuuride turul langes Põhjamere Brenti barreli hind märtsilepingutes 1,9 protsenti ehk 88 senti 44,51 dollarini. Eile oli barrel kallinenud 0,8 protsenti 45,39 dollarini.

«On suur oht, et nafta hinnad testivad taas 30 dollari piiri,» ütles Barclays Capitali analüütik Yingxi Yu Bloombergile.

«Allapoole vajumiseks on võimalus täiesti olemas, eriti kui nõudlus jätkuvalt väheneb ja tooraine varud jätkuvalt suurenevad, seda eriti Cushingi hoidlas Oklahomas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles