Idamaise hõnguga korter sai kauni kodu tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelka Ramot võttis eile särasilmil vastu konkursi «Kaunis kodu» peaauhinna.
Annelka Ramot võttis eile särasilmil vastu konkursi «Kaunis kodu» peaauhinna. Foto: Priit Simson

Ajakirja Kodukiri kauni kodu konkursil 50 000-kroonise peapreemia võitnud Annelka Ramotit on idamaad alati võlunud, seepärast on ka tema Tallinna kesklinnas asuv korter saanud vastava sisekujunduse.


«Mulle on meeldinud reisida ning Aasia ja orient tervikuna on mind oma võrku püüdnud,» ütles kinnisvaraäris tegutsev Ramot. «Sellest ka tohutu huvi ning soov sealseid maid lähemalt tundma õppida. Preemia­raha kulutan samuti reisimisele, aga seekord Ameerikas.»



Juba 12. korda korraldatud konkurss tõi kokku üle saja osaleja. Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula tõdes, et armastus idamaade vastu jäi ka üldisemas plaanis silma.



«Kuid üheski kodus polnud pererahvas neid esemeid tuppa toonud pelgalt  eksootilise välimuse pärast,» nentis Pajula. «Inimesed on palju reisinud, tunnetanud ida kultuure ja leidnud neist palju oma igapäeva sobivat.»



Teisalt paistab Pajula sõnul üha suurenevat inimeste soov midagi ise teha. «Ja eks see anna ju säästugi,» lisas ta. Žürii liiget sisearhitekt Kaisa Raidmetsa rõõmustas, et konkursil osales nii palju erinevaid kodusid – tudengi katusekorterist suurejooneliste villadeni.



«Eriti eredalt on meelde jäänud need kodud, kus igas ruumis peegelduvad pere hobid ja reisid, ning need, kus on osatud hinnata oma kätega tehtut,» rääkis ta. «Sügavaima mulje jätsidki just ise valmistatud ja korrastatud esemed. Väiksemates kodudes avaldas muljet ka pererahva leidlikkus ruumi kasutamisel.»



Konkursi «Kaunis kodu 2008» auhinnafond oli seekord 253 000 krooni, žürii töötas sisearhitektide Janneli Kurvitsa, Kaisa Raidmetsa ja Riina Hariku juhtimisel. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles