Kilgi lihatööstus sipleb raskustes

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihameistri tootmishooned konguta vallas
Lihameistri tootmishooned konguta vallas Foto: Kristjan Teedema

Ärimees Rein Kilgi Tartumaal Konguta vallas asuv lihatööstus Lihameister lõpetas majandusraskuste tõttu tootmise ja ettevõtte ligi nelikümmend töötajat jäävad kuuks ajaks vähendatud tööajaga miinimumpalgale.


«Praegu töö seisab ja siin on mitu põhjust,» ütles Lihameistri juhatuse liige Kaspar Kokk. «Kuna tootmine oli viimasel ajal ebaefektiivne ja kahjumlik, otsustasime teha sellise sammu.»

Lihatööstus pandi Koka sõnul seisma umbes nädala eest ja kolm päeva tagasi saadeti töötajatele teade, et 15. veebruarist vähendatakse nende töökoormust ja viiakse nad miinimumpalgale. «Praegu on neil kõik tavapärane,» rääkis ta. «Nad ei käi küll tööl, aga mitte midagi tegemata saavad nad sellist palka, nagu on kogu aeg saanud.»

Ootavad tööd

Postimehega suhelnud töötajate sõnul seisab tootmine aga juba ligi kuu aega. «Kodus oleme olnud umbes kaks nädalat, aga tootmise pool lõpetas töö juba varem. Kõige lõpus hääbus kauba väljastamine,» rääkis Marek Ujamägi, kes on töötanud Lihameistris selle esimestest päevadest peale.

Laooperaator Hanna Härma ütles, et tema teada saadeti klientidele teade 27. jaanuaril. «Ametlikus kirjas öeldi, et meil on remont, aga töötajatele pole rohkem selgitusi antud,» lausus Härma. «Praegu oleme lihtsalt tööootel.»

Kui kaua niisugune olukord võib kesta, töötajatele ei selgitatud. «Keegi ei tea seda. Kas ei osata või ei taheta öelda,» rääkis Ujamägi. «Tegelikult sooviks juhatuselt rohkem infot, kas koondatakse või on pankrot. Praegu vist tiksume lihtsalt selle kuu aega ära. Aga kas siis tuleb järgmine paber?»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles