Investeerimispankurid toetavad Romney’t

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

Investeerimistaustaga vabariiklaste üks presidendikandidaate Mitt Romney’i on saanud märkimisväärset rahalist tuge investeerimispankuritelt.

Eelmise aasta neljandas kvartalis olid kümnest suuremast Romney kampaania toetajast üheksa finantssektori töötajad, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.  Citigroupi töötajad annetasid tema kampaania heaks 196 600 dollarit, JPMorgan Chase’i töötajad 180 518 ja Goldman Sachsi pankrid 106 580 dollarit.

Kogu kampaania ajal on Romney’t kõige enam toetanud Goldman Sachsi töötajad, kes on annetanud peaaegu pool miljonit dollarit. Neli aastat tagasi andis Goldman Sacsh pankurid president Barack Obamale miljon dollarit.

«Wall Street toetab neid, keda nad arvavad olevat omade hulgast ja kellest nad tajuvad kõige rohke, et nad viivad ellu neile sobivat poliitikat,» ütles New Yorgi Fordhami Ülikooli valimispoliitika ja demokraatia keskuse direktor Costas Panagopoulos.
Neli aastat tagasi annetasid väärtpaberituru ja investeerimispanganduse töötajad Obamale 16 miljonit dollarit.

Kuna Obama on läbi viinud mitmeid investeerimispangandusele kahjulikke seadusi ning süüdistanud panku majanduskriisis, on pangandussektor loobunud praeguse presidendi toetamisest.
Obama 10 suurema toetaja hulka on jäänud vaid üks finantssektori esindaja – JPMorgan Chase, kelle töötajad annetasid presidendile 23 494 dollarit.

Mitt Romney on Bostonis asuva erakapitalifirma Bain Capital kaasasutaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles