Konkurentsiamet õllest: samaaegne hindade tõstmine pole keelatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase logo
Saku õlletehase logo Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Juhtivad õlletehased on põhibrändide väljamüügihinda sama summa võrra suurendanud. Konkurentsiameti kinnitusel ei saa pelgalt selle pärast õlletootjaid kartellileppes süüdistada.

Nii AS Saku Õlletehas kui AS A. Le Coq on oma tuntuimate õllede: Saku Originaali ja Premiumi vaadiõllede liitri alghinda tõstnud võrdselt 11,3 eurosendi võrra.

Konkurentsiameti kinnitusel kontrollitakse alati kõiki signaale, mis võimalike konkurentsi kahjustamiste kohta laekuvad. Oluline on, et ettevõtjad kujundaksid oma hinnad iseseisvalt.

«Samaaegne hindade tõstmine pole iseenesest keelatud, lubamatu on aga hindade tõstmises kokku leppimine. Sarnaseid hinnaliikumisi tuleb majanduses tihti ette ning neil võib olla palju erinevaid põhjuseid, muuhulgas konkurentide tegevuse jälgimine, samaaegne kulude tõus või muud sellised asjaolud,» märkis ameti avalike suhete juht Maarja Uulits.

Konkurentsiamet arvestab ettevõtjate tegevuse hindamisel kõikide selliste asjaoludega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles