Facebook on aidanud luua ligi pool miljonit töökohta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki juhatuse liige Sheryl Sandberg.
Facebooki juhatuse liige Sheryl Sandberg. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Davosi majandusfoorumil esinenud Facebooki juhatuse liige Sheryl Sandberg väitis, et Facebook on aidanud maailmas luua ligi pool miljonit töökohta, kirjutab business.time.com.

Sandbergi sõnul on seitse aastat tegutsenud Facebookil endal 3000 töötajat ning kokku on maailma suurim sotsiaalvõrgustik aidanud USAs ja Euroopas luua enam kui 450 000 töökohta.

Sandberg viitas kahele hiljutisele uuringule, mis on püüdnud iseloomustada Facebooki kui 800 miljoni kasutajaga hiiglase võimalikku mõju majandusele.

Mõlemad uuringud on püüdnud kirjeldada seda, kuidas on Facebookiga kaasnenud rakenduste loomise äri globaalset majandust mõjutanud.

Ühe Marylandi ülikooli tehtud uuring väidab, et Facebook on aidanud ainuüksi USAs luua 235 644 töökohta ning süstinud USA majandusse 15,7 miljardit dollarit.

Uuringu kohaselt on ainuüksi tarkvarafirmad loonud juurde 53 000 uut töökohta, mis tegelevad Facebookile erinevate rakenduste tootmisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles