Ungari lennukompanii jookseb rahast tühjaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orban Euroopa valitsusjuhtide kohtumise järgsel pressikonverentsil 30. jaanuaril  2012.
Ungari peaminister Viktor Orban Euroopa valitsusjuhtide kohtumise järgsel pressikonverentsil 30. jaanuaril 2012. Foto: SCANPIX

Ungari lennukompanii Malev teatas, et tal ei jätku operatsioonide teostamiseks raha just mõned tunnid pärast seda, kui valitsus hakkas tegema ettevalmistusi ettevõtte restruktureerimiseks ja pankroti ära hoidmiseks.

«Tänasel nõukogu koosolekul informeeris tegevjuht Lorant Limburger nõukogu, et vaatamata aina parematele majandustulemustele, on jaanuari lõpus muutunud operatsioonide finantseerimine jätkusuutmatuks ja seda probleemi pole suudetud lahendada,» teatas ettevõte eile.

Malev peab likviidsusprobleemid lahendama selle nädala lõpuks paludes probleemide lahendamiseks abi valitsuselt.
Pärast ebaõnnestunud erastamist ostis Ungari valitsus 2010. aastal 95 protsenti Malevi aktsiatest tagasi, kirjutab Reuters.
Esmaspäeval, enne nõukogu koosolekut, allkirjastas peaminister Viktor Orban valitsuse määruse, mille kohaselt kuulutati Malev strateegilise tähtsusega ettevõtteks. Selle eesmärgiks oli hoida ära pankrotiprotsessi alustamise võlausaldajate poolt.

Määrus võimaldab valitsusel ka vastu astuda võlausaldajate poolt alustatud likvideerimisprotsessile ja käsutada selle varasid.

Ettevõttes töötab 2600 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles