Maksuamet palkab juurde kümneid uusi revidente ja sissenõudjad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe.
MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) suurendab sel aastal kümnete inimeste võrra revidentide ja maksude sissenõudjate arvu, eesmärgiga suurendada riigieelarve tulusid.

MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe selgitas, et valitsus on eraldanud läbi riigieelarve selleks aastaks täiendavaid vahendeid, mille abil suurendab maksuhaldur edaspidi kontrollide ja sissenõudmiste mahte.

MTAl on kavas suurendada 70 inimese ehk 21 protsendi võrra revidentide arvu ning 10 inimese ehk 31 protsendi võrra sissenõudjate arvu.

«Selle eesmärk on puht praktiline: tuua täiendavat tulu riigieelarvesse. Me näeme neid kohti, kus ettevõtluskeskkond on suhteliselt palju kahjustatud, seal on ebavõrdne konkurents ja riigieelarvesse on võimalik sealt raha tuua,» selgitas Veermäe.

Tema sõnul seisneb üks probleem (mida ka paljud ettevõtjad maksuametile on välja toonud - E.V.) selles, et Eestis tegutseb omajagu ettevõtjaid, kes tegutsevad teatud perioodi, jätavad seejärel ettevõtte koos võlgnevustega maha ning hakkavad tegutsema uue ettevõtte all.

Veermäe kinnitusel on aastas sarnaseid juhtumeid maksuhaldurile kogunenud 350 ringis ning praeguste jõududega ei suudeta kõiki neid menetleda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles