Euroopa ülemkogu nuputab töökohtade loomise võimalusi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali peaminister Pedro Passos Coelho ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy täna Brüsselis.
Portugali peaminister Pedro Passos Coelho ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy täna Brüsselis. Foto: SCANPIX

Brüsselis toimuv Euroopa ülemkogu püüab leida valemit, kuidas investeerida töökohtade loomisesse Euroopa Liidus olukorras, kus suurem osa liikmesriike on sunnitud kulusid kokku hoidma.

Ülemkogu peaks otsustama, et 20 miljardit eurot käesoleva perioodi Euroopa Liidu struktuurifondide rahast eraldatakse tööpuuduse vastu võitlemiseks, liikmesriikides kipub investeerimiskapitali nappima, sest valitsused on sunnitud kulusid kärpima, vahendas ERR Uudised.

«Me vajame tasakaalus eelarvet ja keskendumist kasvule ja töökohtadele,» sõnas ELi eesistujariigi Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt. «Mõlemad korraga on võimalik, oluline on mõista, et need on ühe mündi kaks külge».

Peaminister Andrus Ansip juhatas ülemkogul sisse siseturu arendamise peatüki, just siseturgu peavad põhjamaad ja Suurbritannia oluliseks majanduskasvu mootoriks Euroopas, hoolimata kavatsustest kõnelda majanduskasvust ja töökohtade loomisest, kipub tänast ülemkogu taas varjutama Kreeka võlakoorem, sest kokkulepe erasektoriga võla vähendamiseks on ikka veel lahtine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles