Narva-Jõesuu tahab maamaksu kümnekordistada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsaariaegsed suvilad ootavad Narva-Jõesuus hoolitsevat peremeest.
Tsaariaegsed suvilad ootavad Narva-Jõesuus hoolitsevat peremeest. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ida-Virumaal asuv Narva-Jõesuu linn taotleb riigilt maa korralise hindamise läbiviimist, mis tooks kuurortlinnale hinnanguliselt kaasa umbes kümnekordse maamaksu tõusu ning kasvataks linna tulubaasi kolmandiku võrra.

Tuleval aastal vabastab riik koduomanikud maamaksust ja kuna maamaks laekub täies ulatuses omavalitsusele, siis tahab Narva-Jõesuu selleks ajaks viia maamaksustamise hinna õigele tasemele, vahendasid ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi sõnul taotleb ta riigilt uue korralise hindamise läbiviimist ning kui see õnnestub, siis tõuseb maamaks Narva-Jõesuus keskeltläbi kümme korda ja linna tulubaas umbes kolmandiku võrra, seda eeskätt ärimaa ja välismaalastele kuuluva elamumaa maksutõusu kaudu. Linnapea sõnul pole venemaalastest maaomanike jaoks mingit vahet, kas maamaks on 30 eurot, nagu praegu, või 300 eurot.

Noormägi sõnul oleks umbes kümnekordsel maamaksu tõusul ka laiem mõju kui pelgalt linnakassa täitmine, sest see paneks senised n-ö rämpskinnisvara omanikud mõtlema, mida oma kinnistuga peale hakata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles