Tere plaanib tootmise kolida Paidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Oliver  Kruuda, kes on Tere suuromanik ja juhatuse esimees.
Ärimees Oliver Kruuda, kes on Tere suuromanik ja juhatuse esimees. Foto: Priit Simson

ASi Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine kinnitas esmaspäeval BNSile, et ettevõttel on kavatsus Tallinna piimakombinaat sulgeda ja kolida tootmine Paidesse, kuid kindlat otsust pole langetatud.

«Plaane on peetud seitse aastat, peame plaane edasi,» ütles Kivine. «Praegu ei ole seda seisu, et peaksime tormama.»

Kivine lisas, et kolimise aega otsustatud pole. Otsus tehakse tema sõnul «siis, kui selleks on aeg».
Tere juhatuse liige Oliver Kruuda ütles möödunud nädalal Järva Teatajale, et Tallinnas asuv piimakombinaat on kavas sulgeda ja tuua tootmine Paidesse. Tootmise ületoomine pealinnast Paidesse läheb Kruuda arvutusi mööda maksma 8–12 miljonit eurot ja see võtab aega aasta, kirjutas maakonnaleht.

Toona Kalevi kontserni kuulunud AS Kalev Paide Tootmine koondas 2009. aastal kontserni piima varumise ja töötlemise ettevõtted ASi Tere. Kalevi toonased tütarettevõtted Tere ja Põlva Piim Tootmine sõlmisid lepingu, millega Põlva Piim võõrandas oma piima varumise ja töötlemise ettevõtte Terele.

Tehinguga liideti kõik kontserni piimandusvaldkonna ettevõtted ühte äriühingusse. Kalev Paide Tootmine ostis Tere ja Põlva Piima 2008. aasta sügisel sõlmitud müügilepingutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles